Wandelende bacterie-bom

Zoals gezegd mag ik deze dagen bij heel veel lessen zitten. Bij de start van iedere observatie krijg ik een leervraag van de betreffende docent en die bespreken we na. En ik moet zeggen, in de meeste gevallen kan ik onwijs genieten van wat ik meemaak.

Behalve dan dat ik vandaag dit alles onderga op een overdosis paracetamol. De overgang van koud Nederland naar warm en heel nat Gambia (laatste buien van de moesson) via een tochtig vliegtuig is niet helemaal lekker verlopen. Dus ik hoest als een walrus en ik snotter aan de lopende band. Krijg zelfs van links en rechts (ook van leerlingen) zakdoekjes aangeboden, dus dat geeft de ernst enigszins aan.

Tijdens de vorige teamtrainingen hebben we uitgebreid stilgestaan bij verschillende werkvormen en ingaan op de actualiteit. Terwijl ik zit de snotteren en te hoesten bij een Science klas pakt de docent het heel prettig op. De les gaat over bacteriën en voor ik het weet ben ik een wandelend voorbeeld voor hoe bacteriën zich kunnen verspreiden. Ik moet lachen dat ik als voorbeeld wordt gesteld en ook dat levert een enorme hoestbui op. Gelukkig doe ik dat keurig in mijn elleboog, Toch zie ik bezorgde blikken om me heen. Er ontstaat nog net geen niemandsland om me heen. Maar dat is meer vanwege het gebrek aan ruimte ben ik bang. Ik moet dringend mijn neus snuiten maar no way dat ik dat in de volle klas ga doen. Te bang voor het smerige verhaal de docent daar uit gaat halen.

In de nabespreking kan ik hem niet anders dan complimenteren met de manier waarop hij schakelde van de lesstof naar een levendig voorbeeld. Blij dat ik van enig educatief nut kon zijn. Om de bacteriën te doden en vitamine op te doen zat ik vanavond aan de gember-Baobab-wonjo sap. Dat overleeft echt geen enkele bacterie….

5 gedachten over “Wandelende bacterie-bom”

  1. Lieve Tina
    Het is echt heel erg vervelend voor je, dat je je zo belabberd voelt, hopelijk helpt dat sap. Ik wens je beterschap. Ik denk aan je. Dikke knuffel en kusjes liefs Ietje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top