Ouders

Als ouders van een kind wil je niets liever dan dat het gelukkig is. Dat het haar of zijn weg vindt in vriendschappen, binnen het (nieuw samengestelde) gezin en zich thuis voelt op school.
Toch loopt het niet altijd zo.

Daar komt dan nog bij, dat je kind nu geen klein kind meer is. Hij of zij zit op de middelbare school, of zelfs al niet meer. En als ouder heb je daardoor een andere rol in het leven van de jongere.
Je staat meer op afstand. Andere mensen, vrienden, docenten, zijn ook belangrijk in het leven van je kind.
Als moeder van twee jong volwassen kinderen heb ik die andere rol net als ieder ander ervaren. Ik heb gevoeld wat afstand en nabijheid is en wanneer je er wel of niet mag zijn.
En ook hoe lastig dat soms is.

Dit opgeteld bij mijn jarenlange ervaring in het werken met kinderen en jongeren geeft jullie hopelijk vertrouwen in mijn werk.

En dat vertrouwen is nodig.
In het werken met scholieren tot 16 jaar heb ik jullie toestemming nodig. Bij jong volwassenen hoeft dat in principe niet. Tegelijkertijd is het mijn overtuiging dat het altijd belangrijk is, dat ouders achter de begeleiding staan.
In het werken met de jongere is zij of hij ook degene die mede bepaald wanneer en hoe jullie als ouders betrokken zijn in het traject. Bij jongere middelbare scholieren zal dat anders zijn dan bij jong volwassenen.

In mijn manier van werken focus ik voornamelijk op de positieve kanten van de jongere. Door situaties of gebeurtenissen kunnen deze naar de achtergrond zijn geraakt, maar samen vinden we die terug. En vanuit die kracht werken we aan de mindere makkelijke, of mindere positieve kanten.

Wanneer jullie het gevoel hebben dat jullie zoon of dochter baat zou kunnen hebben bij begeleiding vanuit praktijk KinderKracht, schroom niet, overleg het met haar of hem en neem contact op voor een intakegesprek.

Scroll naar boven
Scroll naar top