VerlangLijst

 

De laatste maanden verkeer ik met praktijk KinderKracht in de positie van net meer aanmeldingen dan uren in de week. En ik merk dat dat veel reacties oproept. Soms bewondering, want het zou toch heerlijk moeten zijn om zo’n constante stroom van cliënten te hebben. Aan de andere kant vooral teleurstelling dat ik niet meteen paraat kan staan en vragen over de lengte van mijn ‘wachtlijst’. Voor mijzelf betekende deze ontwikkeling dat ik het gevoel kreeg dat ik voortdurend een negatieve boodschap moest afgeven en in plaats van enthousiasme levert dat bij mij onrust op. Ik heb in de afgelopen maanden al vele creatieve oplossingen bedacht, echter het levert niet de benodigde uren in een dag of de benodigde dagen in een week op.

En toen zat ik in de zaal bij Berthold Günster met zijn verhalen over Omdenken. Het duurde een paar dagen en langzaam kwam het besef bij mij binnen.

Ja, ik heb een heerlijk gevulde praktijk en ik geniet ieder uur van de dingen, die ik ervaar met het betreffende kind of de betreffende jongere.
En ja, ik gun en geef ieder kind en iedere jongere en desgewenst ouders, de tijd die zij nodig hebben om te doen wat goed is.
En ja, dat maakt dat ik niet per direct beschikbaar ben voor nieuwe kinderen of jongeren.

En toch heb ik besloten om mijn wachtlijst op te heffen.
Ik heb besloten om hiervan een VerlangLijst te maken.

Verlangen is namelijk iets heel anders dan wachten.
Als je wacht dan zou je zomaar het gevoel kunnen hebben dat je stilstaat, dat je moet wachten totdat Het gaat gebeuren ongeacht wat dat Het dan zou zijn.
En dat zou zijn alsof je wacht tot iemand anders (ik?) het beter zou maken.
Verlangen is in mijn beleving iets wat positiever en actiever is.
Je leeft je leven en doet je ding en daarbij kun je verlangen naar iets of iemand.
Verlangen dat het allemaal ietsje makkelijker mag gaan.
Verlangen dat je iets gelukkiger door het leven gaat.

Zo kan ik verlangen naar nieuwe vragen, nieuwe ideeën, nieuwe ervaringen, dat is mijn kant van de VerlangLijst.
En degenen die op die VerlangLijst staan kan ik daarmee mogelijk Uitzicht bieden op een doel wat zij voor ogen hebben.
Een VerlangLijst met daarop kinderen en jongeren die ernaar Verlangen om een poosje bij praktijk KinderKracht hun ervaring te delen, daar een ander Inzicht in te ontwikkelen en op weg gaan met een ander Uitzicht.

Weg met de Wachtlijst, ik heb een VerlangLijst….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top