surprise!

Gisteravond hebben we Tim een heerlijke surprise party cadeau gedaan. Of eigenlijk heb ik mezelf dat cadeau gedaan. Want als er iets een cadeau is dan is het wel een feest organiseren voor je 18-jarige zoon, zonder dat hij het zelf weet in nauw overleg met zijn beste vrienden.

Voor mij betekende het de afgelopen weken dat ik een inkijkje heb gekregen in de sociale contacten van mijn zoon. Iets waar je in het begin van de sociale carrière van onze kinderen nog aardig van op de hoogte bent. Maar wat naarmate ze ouder worden minder en minder wordt.
Ik heb gesprekken gehad met zijn beste vrienden, die verder gingen dan alleen het aantal kratten bier wat ik moest inkopen. Ik heb genoten van hun attentheid t.a.v. het werkrooster van mijn zoon, de ideeën die zij hadden om hem om de tuin te leiden, wat heel erg goed gelukt is.

Maar waar ik het meest van genoot was de climax gisteravond. Natuurlijk het uur U waarop hij de tuin binnen kwam lopen, totaal verrast omdat hij het helemaal niet verwacht had. Maar meer nog dan dat, de mooie wijze waarop hij de hele avond en nacht de gastheer speelde. Als moeder speel je dan geen rol meer, maar ik zette af en toe wat in de oven, wat dan werd uitgedeeld door anderen. Op dat soort momenten zag ik hem bewegen tussen de verschillende vriendenclubjes. Zo mooi.

Deze week was het de week van de opvoeding. Ik heb al jaren het idee dat dat bij ons in huis een redelijk gepasseerd station is gezien de leeftijd van de kinderen. Gisteravond wist ik het zeker! Ik ben klaar, ik hoef nu alleen nog maar ik de zijlijn aanwezig te zijn, als klankbord. En vooral: genieten!

1 gedachte over “surprise!”

  1. Henriët Smit

    Als leerkracht op de Koepelschool ken ik je van de Vreedzame School implementatie. Ik hoorde via de vader van Marith (koepelschool) over Kinderkracht en dacht: `laat ik eens even kijken`.

    Je verhaal over het feestje van je achttienjarige zoon sprak mij aan, onze zoon wordt in april volgend jaar 18; misschien een idee voor ons, om het als verrassing te organiseren….

    Succes met je job en misschien tot ziens!

    Henriët Smit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top