Leren is vooruitgang

De teamtrainingen die ik hier verzorg zijn op de zaterdagen. In onze Nederlandse context is dat verrassend. Wij geven kinderen een dag vrij en de leerkrachten hebben een studiedag. Hier zou dat betekenen dat er die dag geen schoolgeld binnen zou komen want leerlingen betalen alleen voor de lesdagen.En denk niet dat er dan docenten wegblijven…

De motivatie om iets te leren is enorm groot. En niet alleen bij de docenten.

Ik was vroeg aanwezig zaterdag en het viel me op dat er veel kinderen kwamen, met hun schoolrugzakjes op. Essa legt uit dat veel kinderen op zaterdag komen voor bij les. Gisteren is in de klassen vertelt dat er vandaag geen extra les zou zijn. Echter de kinderen zagen de docenten lopen richting school, dus waren ze er als de kippen bij om niets te hoeven missen. Een voor een dropen ze af, met een teleurgesteld gezicht.

Zo ziet motivatie er uit.

Een leven lang leren. Naast hun werk gaat 85% van de docenten 3 tot 4 wekelijks naar de universiteit om een hogere graag in hetzelfde vak te behalen, Of soms een ander inhoudelijk vak te leren. Hard werken, naast je gezin, voorbereiden van je schoolwerk, nakijken van je schoolwerk, reistijd en het maken van je eigen huiswerk.

En ook het zijn dan ook deze docenten die op hun vrije zaterdag naar mijn trainingen komen. Zaterdagen die zie anders besteedt zouden hebben aan de extra lessen voor hun studenten. en dat alles helemaal voor niks. Zij krijgen hun maandelijkse salaris, wat ook hier geen vetpot is, en geven de extra lessen gratis en voor niks. waarom? Om de kennis van de studenten te vergroten, de resultaten te verbeteren, daarom.

En vergeet niet, dit alles bij 34-36 graden, iedere dag weer. 

4 gedachten over “Leren is vooruitgang”

  1. Hier, in Nederland doen ze ook hun best! Maar ja, we zijn wel in Nederland waar betutteling door regering voorop staat en zorgt dat we niet zelf meer gaan denken wat we willen!

  2. Geloof me, ook docenten in Nederland werken avonden en weekenden.
    Allemaal met het verlangen om de leerlingen zoveel mogelijk bij te brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top