Gewoon weer thuis

Maandag een week geleden ben ik laat in de avond geland op Schiphol. En de dag daarna was het alweer ‘business als usuall’ met het beantwoorden van mails en zien van cliëntjes.

Mensen verbazen zich daar keer op keer over. Of ik zo makkelijk kan schakelen?

Dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik afgelopen jaren voor mijn werk als onderwijsadviseur regelmatig rondreed op plaatsen ver buiten Wageningen. En op de een of andere manier voelt dit ook zo. Ik vlieg heen, doe mijn werk met veel plezier en vlieg terug en pak mijn werk hier met evenveel plezier op. Het voelt als een tweede interne harde schijf die aangaat wanneer ik het vliegtuig in stap. Dat maakt het misschien zo gemakkelijk.

En vergeet niet, ik woon al langer in Nederland dan in Gambia. Dus ik verlang ook wel weer naar lekker vegan eten, 5 graden i.p.v. 44, warme truien, houtkacheltje, lekkere koffie, snelle wifi, mijn gezin, familie en lieve huisdieren….

Eenmaal thuis merk ik dat mijn blogs door velen gelezen worden wat natuurlijk heel fijn voelt. Het idee dat ik met mijn geschrijf het gambiaanse leven iets dichter bij kan brengen. Een aantal mensen hebben mij gevraagd of ze een donatie konden doen. Voor hen volgt hier het rekeningnummer, met dank:

NL62 ASNB 8819 6479 31 t.n.v B.J. Folkersma o.v.v. Kinderkracht in Gambia

Afgelopen vrijdag kreeg ik bericht van een bedrijf dat oude (2 jaar) computers in gaat ruilen voor een ander systeem. Of de Babylon school daar blij mee zal zijn? Jazeker!

Echter, het zou zo jammer zijn om deze computers nu meteen in een container naar Gambia te verschepen. Tenslotte heeft de leerlingenraad net het plan in actie gezet om voor computers te sparen. Iedere leerling van grade 7,8,9 en 10 neemt iedere dag 1 dalassi mee., en iedere docent 5. Op die manier sparen ze iedere maand 8000 dalassi bij elkaar wat omgerekend €140,- is. Computers zijn goedkoop in Gambia dus op die manier kunnen ze in maart een paar computers kopen. ‘En dan hebben we ze zelf gespaard en betaald dus dan voelen wij ons ook verantwoordelijk voor het gebruik’ waren hun eigen woorden. Dus wie ben ik, om dit mooie plan in de kiem te smoren.

Ik vraag de directeur om de computers nog een paar maanden te stallen en dan in maart, tegelijk met de eigen aanschaf van de computers te verschepen. Dan kunnen we het plan van de leerlingen honoreren met een verdubbeling van de opbrengst in computers!

Prettig bezig samen.

1 gedachte over “Gewoon weer thuis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top