Magisch

Magisch

Vandaag werk ik met Marco, een jongen van 9 jaar. Hij is bang voor enge mensen op zijn kamer. Samen onderzoeken we uitgebreid hoe enge mensen op zijn kamer terecht kunnen komen. Alle mogelijkheden worden 1 voor 1 getest en afgekeurd, tot het moment dat we eruit zijn. Er kan niemand ongezien op zijn kamer komen.
Dat blijkt slechts een deel van de angst. Want wat als het nou juist magische mensen zijn die op mijn kamer zitten. Dan weet ik ook niet hoe die daar komen. Ik begrijp dat dat heel eng is. Daarom onderzoeken we hoe magische mensen in je gedachten ontstaan, hoe je deze mensen met je gedachtenkracht kunt maken, en kunt kraken.
We maken samen een stappenplan om de gedachtenkracht van Marco te trainen en hij gaat zich heel strak aan dat plan houden.
Marco is licht overtuigd van zijn eigen gedachtenkracht.

Tot slot spelen we een kort spelletje, raad wie ik ben. Na lang vragen stellen, kom ik er achter dat Marco uit de vele kaartjes voor mij het kaartje van een tomaat gekozen heeft.
Ik moet erom lachen.
Toeval bestaat niet, magie?

Ik vraag Marco waarom hij dit kaartje heeft gepakt. Hij weet het niet, het viel hem op.
Ik vertel hem dat toen hij de trap naar de praktijk opliep, ik zag dat er nog een doos tomaten op het kastje onder de trap stond. Ik was vergeten die op te ruimen.
En dat ik op het moment dat hij naar boven liep ook tegen hem zei; ‘oeps, er staat hier nog een doosje tomaten’.
Marco heeft dat niet bewust gehoord zegt hij, en toch onbewust ergens geregistreerd.
We kennen allebei Victor Mids, die vaak uitlegt dat je onderbewuste veel van je daden stuurt.
Haha, een tomaat.

Weg met die magische mensen die hij gezien heeft op plaatjes de afgelopen periode in de tijd van Halloween, onbewust en bewust.
We pakken ze aan met verse gedachtenkracht!
En vertrouwen daarbij ook op alle onderbewuste krachtige boodschappen die hij heeft meegekregen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven
Scroll naar top