Over mij

Ik ben Tina Folkersma, ik ben moeder van twee volwassen uitwonende studenten en getrouwd met mijn man, vader van drie volwassen dochters.

Als persoon en als gezin hebben wij veel mee gemaakt, hele mooie momenten en situaties, maar ook vervelende. Dit heeft mij gevormd tot wie ik ben: een positief mens, die altijd ruimte ziet voor mogelijkheden en humor.

Als professional heb ik mij via verschillende studies geschoold tot Integratief Kindertherapeut en jongeren coach, waarvan de meest recente aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.  Als therapeut binnen KinderKracht werk ik doorgaans alleen, echter buiten de praktijk stem ik graag af en verwijs ik graag door naar verschillende mensen en organisaties met wie ik samenwerk in de regio. Voor mijn eigen ontwikkeling ben ik aangesloten bij een actieve intervisiegroep en beroepsvereniging.

Je kinderen te zien opgroeien naar mensen met steeds meer eigen verantwoordelijkheid, die keuzes maken vanuit hun eigen kracht en hun eigen kunnen, ervaar ik als een bijzonder proces.
Het is ook het meegroeien met hen, wat al jaren de basis vormt voor de praktijk KinderKracht.

In 2018 bestaat mijn praktijk 20 jaar. Dat jubileum heeft mij doen besluiten om mijn horizon te verruimen en een project te starten in Afrika. Een continent waar een ander stukje van mijn hart is achtergebleven na mijn werk in het verleden. Deze twee werelden hoop ik de komende 10 jaar te kunnen combineren door twee keer per jaar twee weken docenten te trainen in Gambia. De afgelopen 13 jaar heb ik binnen en naast mijn praktijk gewerkt als onderwijsadviseur. Deze ervaring zet ik de komende jaren dus structureel in in Gambia. Daarnaast ben ik altijd incidenteel inzetbaar voor een studiedag voor leerkrachten of ouderavonden.

Werken met kinderen en jongeren, hen te begeleiden vanuit hun eigen kracht is voor mij geen werk, het is bezig zijn met mijn passie, in Nederland en daarbuiten.

Scroll naar top