KinderKracht in Gambia

Ervaring in de tropen aangevuld met KinderKracht

In oktober 2018 heb ik twee weken meegelopen op de Babylon school in Lamin, Gambia. Dit is een school van bijna 2500 leerlingen in het kleuter, primair en voortgezet onderwijs. Het was mijn doel om te bekijken of dit de plek kon zijn waar ik mijn jarenlange ervaring in de tropen, aangevuld met 20 jaar Kinderkracht zou kunnen combineren in een langdurig project.

De Vreedzame School in een aangepaste versie

Dit is gelukt! De komende tien jaar ga ik jaarlijks twee keer twee weken naar Lamin om daar leerkrachten te trainen in de principes van De Vreedzame School in een aangepaste versie.

Ik ben ongelofelijk blij met mijn nieuwe collega’s ook al is het dan in een lange LAT-relatie. We hebben tussen de reizen door contact via mail en whatsapp. De digitale wereld brengt alles dichter bij elkaar op deze manier.

Sponsoren

Het werk wat ik in Lamin doe is onbezoldigd, als cadeau voor 20 jaar KinderKracht.  Ik hoop via sponsoren mijn reiskosten en trainingskosten te kunnen dekken. Mocht je een idee hebben voor een sponsorwervingsactie, neem ook dan contact op met mij.

Mocht je zelf een financiële bijdrage willen geven dan kun je dit overmaken op rekeningnummer     NL62 ASNB 8819 6479 31 tnv BJ Folkersma. Dit is een speciale rekening voor dit project.

Scroll naar boven
Scroll naar top