Profielfoto van Tina Folkersma van KinderKrachtIk ben Tina Folkersma, moeder van twee studerende jongeren, stiefmoeder en echtgenote.

Als persoon en als gezin hebben wij veel mee gemaakt, hele mooie momenten en situaties, maar ook vervelende. Dit heeft mij gevormd tot wie ik ben: een positief mens die altijd ruimte ziet voor mogelijkheden en humor.

Ik heb meerdere opleidingen in de gezondheidszorg afgerond. Eerst binnen de algemene reguliere gezondheidszorg en later meer (kinder)therapiegericht zoals de opleiding tot weerbaarheidstrainer ‘Ho, tot hier en niet verder’, Kindercoach bij BGL en de vierjarige studie voor integratieve kindertherapie en integratieve jongerencoaching aan de Academie voor Psychotherapie in Amsterdam.

Je kinderen te zien opgroeien naar mensen met steeds meer eigen verantwoordelijkheid, die keuzes maken vanuit hun eigen kracht en hun eigen kunnen, ervaar ik als een bijzonder proces.
Het is ook het meegroeien met hen, wat de basis vormt voor de praktijk KinderKracht. Ik zie de jongeren in ons gezin datgene doen, wat vanuit hun passie goed voelt. Dat is dus wat ik niet alleen wil uitdragen maar ook zelf wil doen.

Vanaf het moment dat ik de knoop had doorgehakt om het grootste deel van mijn tijd te besteden aan KinderKracht heb ik het gevoel nooit meer te hoeven werken. Ik werk in de praktijk als integratief kindercoach, kindertherapeut en jongeren coach/counsellor

Werken met kinderen en jongeren, hen te begeleiden vanuit hun eigen kracht is voor mij geen werk, het is bezig zijn met mijn passie.